Er zijn erg veel Musa soorten in de wereld en van vele bananen is veel informatie en kennis beschikbaar. Deze soort hoort niet bij deze groep. Het is een redelijk onbekende soort die vooral door middel van zaaien vermenigvuldigd wordt. De bananen die aan de plant groeien zitten vol met zaad en mede hierdoor is de banaan niet interessant voor consumptie. Dit is een van de redenen dat deze soort niet veel gekweekt wordt.
Wanneer er niet gezocht wordt naar een vruchtdragende banaan(voor ons klimaat is dit sowieso erg moeilijk) is deze variant zeker interessant. De "Forma India" is namelijk prachtig qua kleur. Het blad is fel groen en heeft daar overheen een duidelijke rode streep. In tegenstelling tot andere bananen blijft deze streep zitten in alle jaargetijden en ook wanneer de banaan groter wordt blijft de streep duidelijk zichtbaar.
De soort itinerans in zijn geheel komt voor in Zuid-Oost Azie, China en India. Deze ondersoort is afkomstig uit India. Specifiek gezien uit het Sikkim gebied waar ook de bekende sikkemensis vandaan komt. De temperaturen in dit bergachtige gebied kunnen regelmatig onder 0 komen en de Forma India is met goede winterbescherming dan ook redelijk winter resistent.
Winterbescherming is voor meerdere bananen aan te bevelen. Het is dan aan te raden om een korf rondom de banaan te zetten. In deze korf kan vanaf het moment dat het kouder begint te worden dan het oude blad vanuit de tuin gestopt worden. Dit oude blad zal langzaamaan vergaan en de hierbij vrijkomende energie zal dan zorgen dat de banaan niet bevriest. Zorg ervoor dat er lucht bij de plant kan komen, inpakken met plastic folie is dus uit den bozen. In het voorjaar kan de banaan dan afgesneden worden en zal de plant verder groeien waar hij afgesneden is. Op deze manier is het met een grote korf mogelijk om bananen tot wel anderhalve meter voorsprong te geven in het nieuwe jaar. De kans op bloemen is hierdoor groter maar de banaan zelf zal ook beter/sterker/groter worden.
Winterhardheid zone 8 (-5ºC).