Pyrus communis Cocomerina is ook bekend als bloedpeer.
Dit is een oude variëteit die moeilijk verkrijgbaar is. Deze zijn van origine afkomstig uit het Apennijnen gebergte in Italië, voornamelijk in de streek Appennino Cesenate en Ville di Montecoronaro.
Deze oude perensoort raak een beetje in de vergetelheid, maar wordt door boeren en verenigingen in deze streek in stand gehouden.
De Pyrus communis Cocomerina is geënt en zelfbestuivend en de fruitboom geeft bijzondere vruchten.
In het vroege voorjaar bloeit de boom zeer uitbundig met witte geurende bloesem.
De bloedpeer staat bekend om zijn krachtige en productieve oogst.
De peren zijn van de buitenkant groen/geel tot rood (indien bijna rijp) en het vruchtvlees van deze bijzondere perensoort is rood. Hieraan is de dankt de Cocomerina haar naam.
Zoet en zeer geurig, heerlijke smaak die iets weg heeft van watermeloen met een vleugje muskaat.
De peren rijpen af half september, ze zijn middelgroot van formaat en eivormig.
Geplukte vruchten zijn op een koele plaats goed te bewaren (anders delen met de buren, u zult zeker vrienden maken met deze overheerlijke vrucht!).
Mocht u er zoveel hebben dat vers eten niet bij te benen is, dan zijn ze ook prima in allerlei gerechten te verwerken door ze te stoven en in te vriezen of gelei van te maken.
De fruitboom staat graag op een zonnige plaats. Snoeien doet u begin maart indien noodzakelijk en hierbij de opgaande loten verwijderen.
Winterhardheid zone 6a (-25ºC).